Artiklar om logotypdesign

5 tips om hur du skriver en logotypbeskrivning

5 tips om hur du skriver en logotypbeskrivning

Det är inte lätt att utforma en logotyp. Logotypen är en visuell representation av ditt företag. Precis som när du låter en professionell person utforma din logotyp måste du ta hänsyn till några viktiga aspekter innan du börjar. På sätt och vis måste du informera dig själv om hur du ska gå tillväga. Här är fem viktiga saker som du måste tänka på innan du börjar designa din logotyp.   D...

Läs mer
Attrahera kunder med en varumärkespresentation

Attrahera kunder med en varumärkespresentation

Presentera ditt företag för investerarna är en viktig del av insamlingsprocessen. Investerarna fattar ett beslut baserat på det innehåll och den information du presenterar och hur du presenterar den. Innehållet - både materialet och den visuella presentationen - måste vara effektivt levererat, kortfattat och övertygande. I dag får du lära dig tumreglerna för att skapa en avancerad PowerPoint-presentation ...

Läs mer
5 steg för att skapa den perfekta logotypen

5 steg för att skapa den perfekta logotypen

Alla behöver en visuell representation av sitt varumärke eller företag, oavsett hur stort eller litet inflytande du har. Det är därför logotyper är så viktiga—de blir den symbol genom vilken andra föreställer sig din startup eller ditt företag. Logotypen är inte bara ett av de viktigaste grafiska designprojekten som ditt företag någonsin kommer att stå inför, den är också ett av de första tes...

Läs mer
Varför du behöver en svartvit logotyp

Varför du behöver en svartvit logotyp

Så varför behöver du en svartvit version av din logotyp? Förutom att komplettera ditt befintliga logopaket är svartvita versioner av din logotyp faktiskt ganska användbara och används idag på många olika sätt. För att förstå konceptet bakom svartvita logotyper, här's lite mer läsmaterial om psykologin bakom svartvit logotypdesign. Svartvita logotyper var en gång i tiden mycket populära med t...

Läs mer
Inspirerande logotyper 2018

Inspirerande logotyper 2018

Här och varannan gång finns det en logotyp som sticker ut och får dig att säga "wow". I den här artikeln har vi bestämt oss för att visa dig några av de logotyper som verkligen sticker ut. Vi kommer att visa dig varför och hur dessa logotyper är väldigt originella och vad som gör en logotypdesign speciell. Inspirerande logotyper som dessa är bra för att få idéer till egna logotyper. Du kommer att se a...

Läs mer
Skapa ett varumärke för dina sidor i sociala nätverk

Skapa ett varumärke för dina sidor i sociala nätverk

  Vilken storlek på logotypen behöver jag för mina profiler i sociala nätverk? Oavsett om du är frilansare, litet/medelstort företag eller Facebook sida. I diagrammet nedan kan du se att din profilbild (180x180px) också används för bilden bredvid dina inlägg. Med detta i åtanke är det avgörande att din logotyp visas på det mest optimala och synliga sättet på denna bild eftersom Facebook krympe...

Läs mer
5 sätt att få din logotyp att framstå som en höjdare

5 sätt att få din logotyp att framstå som en höjdare

Utformar du en logotyp? Visst kan man tro att det är lätt att skapa den visuella representationen av ett varumärke, men en iögonfallande logotyp är mer än bara en cirkel och ett företagsnamn. Du måste verkligen inkapsla innebörden. Annars, oavsett om du gör logotypen för ditt eget företag eller utformar den för en kund, kommer du att göra företaget en kolossal björntjänst. Här är 5 sätt att förb...

Läs mer
3 logotypformat som du behöver för att skapa ett varumärke

3 logotypformat som du behöver för att skapa ett varumärke

Gör olika versioner av din logotyp för att skapa ett varumärke När du utformar en logotyp måste du förutse hur logotypen kommer att visas. Du kanske vill klistra den på din skåpbil eller företagsbil, du kanske vill skapa skyltar, du kanske vill infoga den på dina webbplatser. För alla dessa olika stöd behöver du olika logotyplayouter. Här är en översikt över de olika typerna av layouter som du kan b...

Läs mer
Häftiga idéer för logotypdesign

Häftiga idéer för logotypdesign

  Vi snubblade nyligen över en logotyp som designats av en kund och som verkligen var en höjdare. Då och då är det någon som tänjer på gränserna och skapar något utöver det vanliga. Det ger oss mer insikt om vilka möjligheter som finns med logotypanpassning. I det här exemplet ville användaren skapa en logotyp med delade bokstäver för initialerna i sitt företag. Istället för att bara kombiner...

Läs mer
Vad är en vektorfil?

Vad är en vektorfil?

Vad är en vektorfil ? Du kanske har hört talas om formaten EPS, SVG, AI… men för de flesta betyder dessa format inte mycket. Om du inte har någon aning om vad dessa format är, är du inte den enda. Vektorfiler är mycket viktiga att ha. När du får filer från en grafisk designer bör du alltid be om en vektorfil. Att förstå skillnaden mellan en vektorfil och en rasterfil är mycket viktigt. Tryc...

Läs mer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
x