Artiklar om logotypdesign

Att hitta rätt företagsnamn : knep, verktyg och strategier för att hitta det perfekta företagsnamnet

Att hitta rätt företagsnamn : knep, verktyg och strategier för att hitta det perfekta företagsnamnet

Du har hittat något stort. Fantastiskt. Din nya affärsidé har så stor potential. Allt’är äntligen på gång, utom en sak. Du saknar ett företagsnamn.  Att komma på hur man ska namnge ett företag kan tyckas vara en så överväldigande uppgift, som att klättra upp för ett berg. Det’är i god praxis att göra ett par saker innan man börjar processen. Bryt ner processen steg för steg. Sk...

Läs mer
Letar du efter den bästa logotypen? Se hur 9 populära logotyptillverkare står sig

Letar du efter den bästa logotypen? Se hur 9 populära logotyptillverkare står sig

När du behöver en logotyp för ditt varumärke är en logotyptillverkare det snabbaste och enklaste sättet att få en logotyp. Men precis som med allt annat på internet har du’en massa alternativ. Och precis som med allt annat på internet och i butikshyllorna gäller att ju fler alternativ du har, desto svårare kan det vara att välja rätt.    Vi tog en närmare titt på åtta av de mest popul...

Läs mer
10 bästa logotyper för byggbranschen och hur du gör din egen logotyp

10 bästa logotyper för byggbranschen och hur du gör din egen logotyp

Du kanske tror att alla logotyper inom byggbranschen strävar efter att vara grymma och tuffa, men sanningen är att de är lika snygga och moderna som i alla andra branscher. Faktum är att byggföretag använder några av de mest kreativa och visuellt imponerande logotyperna av alla branscher. Om någon vet hur man bäst passar ihop former så är det trots allt dem.   Men världens största byggföretag beh...

Läs mer
Facebook branding | Hur du skapar ett varumärke för din Facebook-omslagssida och profilbild

Facebook branding | Hur du skapar ett varumärke för din Facebook-omslagssida och profilbild

En Facebook-omslagsbild, även känd som en Facebook-banner, är den större bilden högst upp på din profil, till höger och ovanför din profilbild. Precis som din profilbild är omslagsbilder offentliga. Det innebär att alla som besöker din profil kan se båda. Facebooks konturer - hur du lägger till eller ändrar dessa här.  Facebook-omslag har möjlighet att tvinga besökare att engagera sig på...

Läs mer
De 10 bästa djurlogotyperna och hur du designar din egen logotyp

De 10 bästa djurlogotyperna och hur du designar din egen logotyp

Människor älskar djur, så många företag vill naturligtvis ha med dem i sina logotyper. Djur representerar det bästa av oss — lejon symboliserar mod, ugglor symboliserar visdom, etc. — så i stället för att använda, säg, en “smart människa” som din maskot, kommer du’att kommunicera din varumärkesidentitet snabbare och mer direkt med en räv.    Från kläder till s...

Läs mer
10 bästa logotyper inom teknik och hur du gör en egen logotyp för ditt företag

10 bästa logotyper inom teknik och hur du gör en egen logotyp för ditt företag

Från mjukvara till hårdvara, smartphones till smarta kylskåp - teknikföretag lever på gränsen mellan vår moderna värld och framtiden. Och även om deras teknik stöder nästan alla andra företag på planeten, skiljer sig teknikföretagen själva från alla andra branscher i fråga om företagskultur, marknadsföring och till och med logotypdesign.    Teknikbranschen är paradoxalt nog både inklu...

Läs mer
Färghjul | Använd färghjulet för att hitta den perfekta färgkombinationen

Färghjul | Använd färghjulet för att hitta den perfekta färgkombinationen

Så vid det här laget vet du att din logotyp måste ha en iögonfallande färgpalett som är anpassad till varumärket om du vill att den ska nå ut till din idealiska målgrupp. Och i andra artiklar som vi har publicerat har vi talat om vad olika färger kommunicerar när de används i logotyper och visat dig olika sätt att kombinera färger i din logotyp för att skapa engagerande bilder.    Men det f...

Läs mer
10 bästa sportlogotyper och hur du gör din egen logotyp

10 bästa sportlogotyper och hur du gör din egen logotyp

Likt gamla krigsbanners är din sportlogotyp en uppmaning till fansen överallt, under och efter matchen. Idrottslogotyper måste axla mer ansvar än företagslogotyper — de’är prydda på spelare custom jerseys, fält, resultattavlor och massor av varor. Med andra ord krävs det mer än bara ett argt djur för att skapa en bra idrottslogotyp (även om det är en bra början).      Om du...

Läs mer
Världens varumärken | Världens mest kända logotyper

Världens varumärken | Världens mest kända logotyper

  Ett företags visuella identitet kan vara avgörande, avgörande eller hjälpa dem att nå toppen. Ett företags eller varumärkes logotypdesign är faktiskt en av de viktigaste aspekterna av deras visuella identitet. Den skiljer inte bara ett varumärke från ett annat, utan har också potential att förbättra hur företaget presterar, påverkar kundernas val, skapar lojalitet och bygger varumärkesvärde...

Läs mer
Färgernas betydelse och hur du använder dem i varumärkesdesignen

Färgernas betydelse och hur du använder dem i varumärkesdesignen

När du utformar logotypen för ditt varumärke finns det tre stora designval att tänka på:   • Formulär  • Font • Color    Form avser logotypens övergripande form och de former som används i den, och teckensnitt avser det teckensnitt (eller de teckensnitt) som du väljer. Båda dessa designval kommunicerar ditt varumärke’s personlighet. Färg fungerar parallellt m...

Läs mer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
x