Artiklar om logotypdesign

Bästa färgkombinationer för att utforma en logotyp

Bästa färgkombinationer för att utforma en logotyp

Det är mycket viktigt att hitta rätt färgkombination för din logotyp. Den sätter stämningen för ditt varumärke och hjälper dig att sticka ut från resten av konkurrenterna. När du startar ditt företag och börjar fundera på vilken logotyp du ska utforma. Det är en bra idé att studera designstilen där ute och även vilken typ av färgkombinationer som liknande företag använder.  Många...

Läs mer
30 bästa teckensnitten för att skapa en fantastisk logotyp

30 bästa teckensnitten för att skapa en fantastisk logotyp

  När du letar efter rätt typsnitt för din logotyp kan det vara överväldigande med alla de valmöjligheter du ställs inför. Det snabbaste sättet att minska volymen och hitta det perfekta teckensnittet är att gå in i sökandet med en klar uppfattning om vilken typ av teckensnitt som passar bäst ihop med ditt varumärke.   Välja rätt typsnitt för din logotyp   Det rätta teckensnitte...

Läs mer
Apple-logotypen | Lär dig mer om historien, varumärket och logotypens utveckling

Apple-logotypen | Lär dig mer om historien, varumärket och logotypens utveckling

Vi kan spela en lek. Säg eller ropa ordet “Apple”, beroende på ditt humör. Ju mer energi du har att utstöta, desto högre ska du vara. När ordet lämnar din mun, blunda omedelbart i några ögonblick.  Nu när du är tillbaka har vi en fråga: Är du mer benägen att föreställa dig frukten eller företaget som omdefinierade så många aspekter av vårt liv genom tekniken?  Vi medger at...

Läs mer
10 bästa logotyper för mat och dryck och hur du gör din egen logotyp

10 bästa logotyper för mat och dryck och hur du gör din egen logotyp

      Från Chef Boyardee till Whole Foods, alla inom mat, dryck och livsmedel behöver en logotyp. Oavsett om det är en tecknad maskot för att glädja barnen eller kanske en ordvits för att glädja de vuxna, kan logotyper för mat och dryck göra ett gott intryck, förbättra varumärkeskännedomen och till och med göra folk lite hungriga!    Men även om du är mer av en “L...

Läs mer
Starbucks logotyp | En kort historia om logotypen och vad som gör den så fantastisk!

Starbucks logotyp | En kort historia om logotypen och vad som gör den så fantastisk!

  Om några få historiska logotypdesigns i modern tid har Starbucks rättmätigt tagit sig till toppen. Det internationella kaffemärket växte från en liten återförsäljare till vad vi känner det idag. Starbucks logotyp har haft sin egen fascinerande resa, en resa som är avsedd att fortfarande utvecklas och växa. Vi kommer att dyka ner i historien och utformningen av de många olika facetterna av Sta...

Läs mer
10 bästa logotyper för utbildning och skolor och hur du gör din egen logotyp

10 bästa logotyper för utbildning och skolor och hur du gör din egen logotyp

Även om vi tenderar att ha höga tankar om utbildningsbranschen på grund av dess altruistiska mål är skolor och utbildningsföretag inte främmande för att påverka sitt rykte med hjälp av varumärkesbyggande. Sanningen är att varumärkesbyggande inom utbildning är lika mycket en akademisk tradition som sena kvällstimmar. När allt kommer omkring har de flesta skolor redan maskotar, slogans och igenkännb...

Läs mer
Vilka olika typsnitt kan du använda i din logotyp?

Vilka olika typsnitt kan du använda i din logotyp?

Det’är ingen hemlighet att typsnittet du väljer påverkar hur människor tolkar ditt budskap. När du hanterar den perfekta logotypen som ska vara ansiktet på ditt varumärke, spelar typsnittet (eller typsnitten!) du väljer för texten i logotypen roll... mycket. Ett typsnitt som känns generiskt ger dig en tråkig och glömsk logotyp, och ett typsnitt som inte matchar ditt varumärke gör att folk inte ...

Läs mer
Trender för logotyper som kan förväntas år 2020

Trender för logotyper som kan förväntas år 2020

2020 är här och vi förväntar oss att det nya årtiondet kommer att medföra förändringar i logodesignens status quo. Logotypdesign har historiskt sett varit ganska stabil på grund av de gemensamma elementen i tidlösa logotyper som fångar kundernas sinnen. Vi förväntar oss dock att 2020 kommer att bli starten på några intressanta vändningar i logotypdesignens värld.   Varje grafisk designer måst...

Läs mer
Varför du behöver en blogg för ditt företag

Varför du behöver en blogg för ditt företag

Att skapa, inrätta och underhålla en blogg kräver tid och färdigheter, men vikten och fördelarna med att ha en sådan bör inte undermineras. En blogg kan vara enormt fördelaktig för företag när det gäller SEO och att öka trafiken till din webbplats. En blogg kan skapa en plats där du kan få den första interaktionen med potentiella kunder. Bloggning bör vara en förhärskande del av din marknadsfö...

Läs mer
Logotypdesign för produktetiketter

Logotypdesign för produktetiketter

Logotypdesign för produktetiketter Design av en logotyp för ditt företag är ett kreativt arbete som kräver mycket eftertanke. Du vill inte bara att logotypen ska förmedla vem du är som företag — och se fantastisk ut när du gör det — du måste också tänka på hur den kommer att se ut på dina produktetiketter. Nedan följer några överväganden som du bör tänka på när du utformar en logot...

Läs mer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
x