När du behöver en logotyp för ditt varumärke är en logotyptillverkare det snabbaste och enklaste sättet att få en logotyp. Men precis som med allt annat på internet har du’en massa alternativ. Och precis som med allt annat på internet och i butikshyllorna gäller att ju fler alternativ du har, desto svårare kan det vara att välja rätt.
Vi tog en närmare titt på åtta av de mest populära logotypframställarna på webben för att se hur de står sig mot Logogenie. Vi tittade på varje logotyptillverkare’s designprocess, anpassningsmöjligheter, användarvänlighet och eventuella utmärkande punkter som gör den unik bland alla de val du’har för att hjälpa dig att välja den som passar dina behov bäst.
Logogenie
Först ska vi titta på Logogenie's logotyptillverkare. Arbetet med Logogenie börjar med att du skriver in ditt företags namn och slogan och väljer en logotypmall från ett av våra många alternativ. Sedan kan du anpassa varje element i din logotyp – varje del av din bild, varje ytterligare form du lägger till. Det finns ingen gräns för hur många bilder du kan lägga till eller hur många färger du kan använda i din logotyp. Gör den så stor och bombastisk eller liten och enkel som ditt varumärke behöver för att få en logotyp.
Och det går snabbt. Det finns ingen långvarig informationsdumpningsprocess, ingen väntan på att en klumpig AI ska generera något som du kan använda som verktyg – med Logogenie kan du komma in och börja arbeta med mallar direkt. När du väl är inne har du massor av högkvalitativa ikonalternativ och massor av verktyg för att anpassa dem till en logotyp som är perfekt för ditt varumärke.
När du väl har fått din logotyp kan du se hur den ser ut i olika format: Facebook-omslagsbild, profilbild, till och med svartvita alternativ för e-postsignaturer och utskrifter. Logogenie’s logotyptillverkare är byggd med användaren i åtanke och är tillräckligt enkel för att en nybörjare ska kunna använda den, men tillräckligt komplex för att göra det möjligt att skapa verkligt unika, engagerande logotyper.
Logogenie i ett nötskal:
• Mängder av ikonalternativ
• Intuitivt gränssnitt
• Obegränsade ändringar av logotyper
• Exklusiva rättigheter till den logotyp du skapar
Hatchful
Hatchful är Shopify’s interna logotyptillverkare, så om du behöver en logotyp för din Shopify-webbplats är det värt att kolla in Hatchful för den enkla integrationen. Men beroende på hur mycket kreativ kontroll du vill ha över din logotyp kanske Hatchful inte är den bästa logotyptillverkaren för dig. Läs mer: Hur man migrerar WooCommerce till Shopify
Så här fungerar det:
1. Du börjar med att välja din bransch från en lista med kategorier som mode, teknik, tjänster och annat
2. När du har valt din bransch väljer du din visuella stil från en annan lista med stilalternativ som innehåller alternativ som fet, elegant, modern och vintage
.
3. Därefter anger du ditt företags namn och slogan
.
4. Nästan väljer du var logotypen ska visas, t.ex. på ditt visitkort, dina sociala medier eller på en skylt
.
5. Klicka på “next” och du’möts av ett oändligt rullande hav av logotypalternativ som genereras av Hatchful. Välj en, och sedan kan du ändra grundläggande element som färger och typsnitt
När du är klar kan du ladda ner din logotyp och ett gäng relaterade tillgångar för sociala medier.
Hatchful i ett nötskal:
• Programmet genererar idéer åt dig
• Hatchful skapar logotyper som är anpassade för olika profiler i sociala medier, så att du inte behöver beskära och ändra storlek
• Användaren har liten kreativ kontroll; Hatchful är mer att välja från genererade alternativ och anpassa dem, snarare än att skapa en logotyp från grunden
• Logotyperna är enkla
Squarespace Logo Maker
Squarespace är mest känt som plattformen som gör det superenkelt att skapa en webbplats även om du inte har några kunskaper i webbdesign eller utveckling. Men visste du att de också erbjuder en logotyptillverkare?
Det gör de. Och det är lika enkelt som deras webbplatsmakare.
Att göra en logotyp med Squarespace börjar med att du skriver in ditt företagsnamn. På nästa sida får du möjlighet att söka i Squarespace’s databas med bilder för att hitta en som passar ihop med ditt företagsnamn. De är alla ganska enkla och de är alla enfärgade bilder – du kan ändra färgen, men du kan inte lägga till en andra färg till din bild.
Squarespace logo maker i ett nötskal:
• Mockups av din logotyp på en t-shirt, webbsida och visitkort direkt i logotypframställaren
• Bilderna är mycket enkla
• Endast en bild per logotyp
• Interfacet är inte intuitivt – det är inte omedelbart uppenbart att du måste klicka på din bild för att ändra färg eller klicka på din text för att ändra typsnitt
Försäljande varumärken
Tailor Brands’ logo maker börjar processen med att ställa en massa frågor om din logotyp. I tur och ordning är de:
1. Ditt företag’s namn och tagline
2. Den typ av varumärke du är (direktförsäljare, butik/café/restaurang, tjänsteleverantör, bloggare/influencer, bara en student som arbetar med ett skolprojekt eller “annat”)
3. Din bransch
4. Detaljer om ditt företag
Därefter väljer du dina logotyppreferenser, t.ex. om du föredrar en logotyp med en ikon eller ett ordmärke och några nyckelord som beskriver din övergripande stil. Med hjälp av den här informationen genererar logotyptillverkaren ett antal koncept åt dig. Men för att kunna välja ett och redigera det måste du registrera dig för ett konto eller logga in med Google eller Facebook. Du kan’inte gå vidare om du’inte registrerar dig.
När du väl kan interagera med logotyperna väljer du en och bestämmer sedan om du gillar den som den är eller om du vill ändra den. Om du väljer att ändra den är dina alternativ ganska begränsade – bara logotyptillverkaren’s föreslagna färgpaletter, ett annat typsnitt eller två och de tre stilval du ursprungligen valde. Du får det till en punkt som du är nöjd med, klickar på avsluta och väljer sedan att antingen ladda ner logotypen eller börja arbeta med andra delar av affärsutvecklingen, som att bygga din webbplats eller utforma varumärkestillgångar.
Tailor Brands i ett nötskal:
• Mockups direkt i logotypframställningen
• Enklare integration med andra Tailor Brands-produkter
• Designalternativen är begränsade
• När du väl har fått en bra logotypdesign, kan du inte gå tillbaka och välja en annan – du måste börja om igen
Grafiska fjädrar
GraphicSprings är en annan av de många logotyptillverkare som finns tillgängliga för dig. Här är scoopet: det är inte gratis att få en logotyp med den här.
Likt andra logotyptillverkare på den här listan börjar GraphicSprings med att generera en logotyp baserat på dina uppgifter. De frågar bara efter två saker i förväg: ditt företagsnamn och din bransch. När du väl har angett dessa får du sidor och sidor med logotyper att välja mellan. Välj den som du gillar bäst, och sedan kommer du till en sida som visar den logotypen med ditt företagsnamn. Du kan göra ändringar på den här sidan, till exempel lägga till former och swooshes eller ändra teckensnittet för ditt namn. När du är nöjd med logotypen kan du förhandsgranska hur den kommer att se ut på en t-shirt, webbplats och brevpapper.
GraphicSprings i ett nötskal:
• Mängder av branscher och bilder att välja mellan
• Se din logotyp på olika artiklar
• Inte gratis – det minsta du betalar för din GraphicSprings-logotyp är $19.99 USD
• Bilderna känns som klippkonst
Designhill Logo Maker
Designhill lovar en professionell AI-genererad logotyp inom några minuter. Så här fungerar det:
1. Inför ditt företagsnamn
2. Välj fem eller fler logostilar från en sida med många alternativ
3. Välj tre färger att använda i logotypen
4. Inför din slogan, välj din bransch och välj din budget
5. Välj upp till fem ikoner som ska användas i logotypen
AI:n genererar flera logotyper baserat på all information som du har tillhandahållit och från och med nu måste du registrera dig för ett Designhillkonto om du vill fortsätta.
Välj en av logotyperna och du kommer till ett gränssnitt för logotypframställning där du kan ändra designelement som typsnitt, färgpalett och logotypens övergripande layout. Rulla nedåt och du får se mockups av logotypen på en mängd olika ställen, till exempel på en påse kaffebönor, en t-shirt, brevpapper och en utomhusskylt. Om du är nöjd med logotypen och vill använda den måste du köpa den.
Alternativt kan du bygga din logotyp “från grunden” genom att anpassa en av Designhill’s logotypmallar, och det här alternativet fungerar på samma sätt som andra logotypmakare som finns tillgängliga online.
Designhill i ett nötskal:
• AI genererar en logotyp åt dig baserat på dina specifika preferenser
• Många designalternativ
• Du måste skapa ett konto för att komma vidare efter en viss punkt i designprocessen
Ucraft
Ucraft är en annan webbplats som erbjuder en gratis, enkel webbplatsbyggare. Och precis som några av de andra webbplatsbyggarna som vi har diskuterat erbjuder Ucraft en logotyptillverkare.
Ucraft’s logotyptillverkare har ett drag-och-släpp-gränssnitt där du kan välja former och ikoner för din logotyp och kombinera dem med text. Vi hittade inte hur vi skulle ändra textens typsnitt, och att hitta hur man ändrar en ikon, form eller textfärg var inte omedelbart uppenbart.
Som några av de andra logotyptillverkare som vi har diskuterat visar Ucraft din logotyp på objekt som visitkort, t-shirt och webbplats. Och om du bestämmer dig för att bygga din webbplats med Ucraft kan du släppa din logotyp direkt i designen.
Ucraft i ett nötskal:
• Du kan använda upp till fem ikoner (och fem former och fem textstycken) i din logotyp, vilket är mer än vad många andra logotyptillverkare tillåter
• Ingen vägledning – när det gäller att komma fram till hur man använder logotypframställaren, är du’på egen hand
• Ikonvalet är ganska begränsat
LogoGarden
Med LogoGarden har du två alternativ för att skaffa en logotyp: du kan designa den själv eller få den designad åt dig. Om du väljer att låta någon från deras designteam skapa din logotyp kostar det dig 39 USD och du får din logotyp inom en arbetsdag.
Om du väljer att designa logotypen själv kommer du till en logotyptillverkare som har en mycket likartad känsla som de flesta andra logotyptillverkare online. Du väljer från en uppsättning ikoner, ändrar färg, lägger till din text och lägger till egna designdetaljer för att göra logotypen till din egen.
Omedelbart under gränssnittet för logotypframställning finns korta videor om hur du utför uppgifter, till exempel hur du redigerar din text’s typsnitt och hur du anpassar den symbol du väljer. Under dessa finns en FAQ i LogoGarden.
LogoGarden i ett nötskal:
• Du har möjlighet att designa din logotyp själv eller låta ett proffs designa den
• Fler teckensnittsalternativ och anpassningar än vad många andra logotyptillverkare erbjuder
• Du är begränsad till en färg per symbol
• Endast en symbol per logotyp
Hipster Logo Generator
Som namnet antyder gör Hipster Logo Generator en sak: generera hipster logotyper.
Du känner till typen. Korsade pilar med initialer i de tomma utrymmena mellan dem. Formade märken. Initialer och etableringsdatum. Det är faktiskt väldigt roligt att arbeta med den (oironiskt?) och när du är klar, ger Hipster Logo Generator din design poäng på sin Hipstometer.
Om du vill ha en hipsterlogotyp får du den här. Men tänk på att Hipster Logo Generator’s alternativ är begränsade till stereotypa “hipster logo” bilder. Så om du är ute efter något utanför den boxen kommer du inte att hitta det här.
Hipster Logo Generator i ett nötskal:
• Lätt att använda
• Bilder och alternativ är mycket nischade
• Ikoner och bilder är mycket begränsade
Designutmaningen Logogeny
Logogenie’tredje generationen gratis logotyptillverkare låter dig ange ditt företags’bransch och önskad typsnittstyp. Genom tre steg kan du anpassa din logotyp genom ditt företagsnamn och baslinje, eller slogan. Första steget: Ange företagsuppgifter. Branschvalen har ett brett utbud, inklusive byggnation, mode, teknik, wellness, mat, transport med mera. Steg två: välj en logotypmall. Det finns hundratals tillgängliga, och efter ditt val kan du förhandsgranska och ladda ner. Anpassning sker genom obegränsade ändringar. Layout, färgpalett, teckensnitt och symboler kan ändras. Steg tre: En högupplöst nedladdning görs tillgänglig, och i många format. Logotypdesignen är kompatibel med program som Adobe Illustrator och Photoshop.
Bildtext: Logogenies logotypmakare
: Skapa din egen logotyp med Logogenies logotypmakare
Logodesignen underlättas genom tydliga flikar till vänster, med alternativ för ytterligare design genom ikoner, detaljer och symboler, färgpaletter och placering. Logogenie’s lättanvända “undo” och “redo” alternativ till vänster möjliggör omfattande experimenterande. Det finns nya alternativ, till exempel alternativet för sociala nätverk, som ändrar storleken för specifika sociala plattformar och underlättar varumärkesarbetet, samt alternativet för exklusivitet, som ger dig rättigheter och kontraktsofferter för upphovsrätt.
Till höger finns det hjälpsamma verktyget “recenter” för att hålla allt i linje om du väljer att göra det. Bredvid “recenter” verktyget hittar du “help” alternativet, där alla handledningsvideor är lättillgängliga för att hjälpa till med frågor som kan dyka upp under designprocessen. Bland videorna finns en snabb introduktion till hur man använder Logogenie’s designverktyg. Videorna förklarar också hur man ändrar text, tillämpar lämplig användning av färger och gradienter och tips om hur man inkluderar speciella detaljer i logotypdesignen.
Onlinechatten är tillgänglig när som helst om du har frågor om denna del av spelet. Ha så kul!
Börja designa din logotyp
Kolla in våra andra artiklar