Börja utforma din logotyp

Varför du behöver en svartvit logotyp

Publicerad: 2018-03-29

Så varför behöver du en svartvit version av din logotyp? Förutom att komplettera ditt befintliga logopaket är svartvita versioner av din logotyp faktiskt ganska användbara och används idag på många olika sätt. För att förstå konceptet bakom svartvita logotyper, här's lite mer läsmaterial om psykologin bakom svartvit logotypdesign. Svartvita logotyper var en gång i tiden mycket populära med tryckta produkter. De användes för att spara pengar på bläck genom att trycka svartvita produkter istället för färg. Numera har kostnaderna för färgutskrifter sjunkit avsevärt och fler och fler människor kommunicerar på andra sätt som sociala nätverk, webbplatser och digitala stationära produkter. Papper tycks inte längre vara det som gäller. Så varför få en svartvit version av din logotyp? Här är några skäl till varför du inte bör stryka detta alternativ från listan.


Vad är en svartvit logotyp?

Svartvita logotyper är monokroma versioner av din färgade logotyp. Monokromt innebär att man använder en enda färg i hela logotypdesignen. Den innehåller inga andra effekter, skuggor eller nyanser än den enda valda färgen.

Svartvit logotyp

Rsaker till varför du bör ha en svartvit logotyp


Dryckning av specialprodukter

Logotyper används ibland på okonventionella sätt, t.ex. lasergravyrer, broderier, 3d-utskrifter och textiltryck. Alla dessa produkter använder specialmaskiner som inte stöder vanliga färgade filer. Det är här som monokroma (svartvita) format kommer in i bilden.


Scanning och faxning

Har du någonsin skannat eller faxat ett dokument och fått det helt blekt? Med en svartvit logotyp är risken för att det ska hända mycket mindre! När du skannar eller faxar ett dokument har maskinen ofta inte stöd för färger (faxapparater har oftast aldrig stöd för färger). Det är då som en svartvit version av din logotyp kommer till nytta. Genom att använda en svartvit logotyp kan du förstärka kontraster och nyanser på dina dokument och få din logotyp att sticka ut mer.


Partnerskap och samarbeten

Någon gång på vägen kan du bli intresserad av marknadsförings- och partnerskapsavtal med andra företag. Vanligtvis omfattar dessa partnerskap att lägga till din unika logotypdesign på någon annans produkter, webbplats osv. I de flesta fall kommer en monokrom logotyp att efterfrågas. De flesta varumärken gillar att ha monokroma logotyper så att deras sida/produkt inte ser rörig ut med för många olika färger.


Exempel på svartvit logotyp


Det är alltid viktigt att förse dina partner med ditt eget format för svartvita logotyper. Oavsett om det gäller utskrift, skanning eller partnerskap är det alltid bättre att tillhandahålla en egen fil än att låta någon annan konvertera en färgad logotyp till svartvitt. Man vet aldrig vem som leker med dina filer i andra änden. De kan vara oerfarna eller inte konvertera filerna korrekt och du kan få en svartvit logotyp av dålig kvalitet. 


Vår tjänst garanterar svartvita logotypformat av bästa kvalitet. Börja designa din logotyp online idag och skapa något speciellt själv !
 

Kolla in våra andra artiklar

x