Börja utforma din logotyp

Varför du behöver en blogg för ditt företag

Publicerad: 2019-03-04

Varför du behöver en blogg för ditt företag


Att skapa, inrätta och underhålla en blogg kräver tid och färdigheter, men vikten och fördelarna med att ha en sådan bör inte undermineras. En blogg kan vara enormt fördelaktig för företag när det gäller SEO och att öka trafiken till din webbplats. En blogg kan skapa en plats där du kan få den första interaktionen med potentiella kunder.

Bloggning bör vara en förhärskande del av din marknadsföringsstrategi. Goda nyheter - det är lätt att inrätta en blogg. Allt du behöver är en plattform för bloggande och en webbhotellstjänst som uppfyller dina behov. Om du fortfarande är tveksam, här är de viktigaste skälen till varför du behöver en blogg för ditt företag.


Presentera dig själv 


En blogg ger dig ett perfekt tillfälle att presentera dig själv, ditt företag och ditt team. Om du är ett litet företag är det viktigt för potentiella kunder att få en inblick i ditt företag. I detta introduktionsavsnitt kan du lyfta fram ditt affärsmantra, vad du vill uppnå, hur du vill driva ditt företag, hur du vill göra en global påverkan och vilka orsaker du tror på. Om du lyfter fram dina affärsmässiga övertygelser kan detta till och med göra besökare till kunder. Om du till exempel strävar efter att bli miljövänlig och avskaffa engångsplast kan detta vara något som faller i god jord hos vissa målgrupper som vill stödja ditt företag. 


Var en expert 


Skapa dig en ställning som expert inom ditt område. Oavsett om du sysslar med digital marknadsföring eller är en leverantör av grafiska tjänster, bli en expert inom ditt område och hjälp till att lösa problem för människor. Om du driver ett företag inom ett visst område har du sannolikt samlat på dig kunskap som du kan dela med dig av. Därför kan en blogg ge dig en möjlighet att skapa innehåll för din publik, som du kanske kan omvandla till betalande kunder.
Om du etablerar dig som expert måste du se till att innehållet är informativt och utbildningsmässigt snarare än reklammässigt. Om ditt innehåll ständigt säljer dina produkter kommer detta att avskräcka människor från din webbplats och blogg. Det skadar inte att lägga till relevanta länkar, men det primära syftet med dina blogginlägg bör vara att informera, utbilda och hjälpa till att lösa problem.


Öka trafiken till din webbplats 


En blogg kan hjälpa dig att öka trafiken till din webbplats och detta genom att ha optimerat innehåll. Blog SEO är den viktigaste nyckelspelaren för att se till att ditt innehåll rankas på Google. Det’är bra att ha ett varierat innehåll på din blogg, men om det inte har optimerats har du missat möjligheten att nå en stor publik. Optimering på sidan är nyckeln, så du måste se till att du lägger till Meta keywords/beskrivning, titeltaggar, underrubriker, bildnamn och ALT-taggar samt interna länkar. Allt detta kommer att bidra till att ditt innehåll rankas på Google och hittas av rätt personer. 
Viktigast av allt är att det innehåll du publicerar på din blogg är lätt att läsa och följa, unikt, relevant för din målgrupp och av god längd (minst cirka 500 ord). 
 

Marknadsföringsverktyg 


En blogg är ett marknadsföringsverktyg och bör ingå i varje företags marknadsföringsstrategi. En blogg kan också hjälpa dig på andra områden, till exempel i sociala medier. Om du är ett litet företag har du kanske inte så mycket tid för aktiviteter i sociala medier. Att kunna dela kvalitetsinnehåll från din blogg kommer därför att hjälpa dig att bli aktiv på sociala medier och dela verkligt innehåll med dina följare. Läs mer om marknadsföring av sociala medier. Huvudsyftet är att hålla sig aktiv och vara fräsch i din publik’ sinnen. Att ha en blogg hjälper dig därför att hålla dig aktiv och spelar en viktig roll i din marknadsföringsstrategi.

 

Lär känna din publik 

 

Som företagare och företagare är tanken att ju mer du vet om din publik och dina kunder desto bättre. På så sätt kan du tillgodose deras behov och omvandla dem till lojala kunder. När du upprättar en blogg och lägger upp innehåll som är relevant för din verksamhet lockar du en publik som är intresserad av ditt område. Du kan alltså använda Google Analytics för att ta reda på vilka som besöker din blogg, vilket gör att du kan marknadsföra dina produkter till målkunderna. De ytterligare uppgifterna från dina bloggbesökare kan hjälpa dig att rikta dina försäljnings- och marknadsföringskampanjer mot dem. 


Bygg ditt varumärke 


Att bygga upp ditt varumärke handlar om att berätta en historia och få den att representera vem du är som företag. En blogg kan hjälpa dig att göra det. Genom att presentera dig själv och lyfta fram dina övertygelser och mål kan publiken förstå ditt syfte som företag. Detta kan vara bra för ditt företags varumärke, eftersom det sätter ditt företag i ett positivt ljus och visar vad du står för.


Det finns ett antal fördelar med att ha en blogg för ditt företag. Det’är viktigt att om du bestämmer dig för att inrätta en blogg att du ser till att du är konsekvent med den. Konsekvens är nyckeln och kommer att hjälpa

 

Börja designa din logotyp

 

Kolla in våra andra artiklar

x