Börja utforma din logotyp

Välja rätt typsnitt för din logotyp

Publicerad: 2013-02-05
Välja rätt typsnitt för din logotyp

Det finns miljontals olika typsnitt. Utbudet verkar så obegränsat att det blir svårt att bestämma sig. Som tur är finns det ett enkelt sätt att välja ett typsnitt som verkligen passar ditt företag.

Att välja rätt typsnitt är ett avgörande steg när man skapar en företagslogotyp. Ett bra typsnitt måste vara lättläst, man måste kunna se det både på nära och långt håll. Det finns flera typer av typsnitt att välja mellan:

Serif-typsnitt: Dessa typsnitt har spetsiga kanter, ett välkänt serif-typsnitt är Times New Roman. Det har varit standardtypsnittet i Word i flera år. Serifteckensnitt ger din logotyp en seriös, företagsliknande look.

Sans serif-typsnitt: har en modern aspekt. Dessa typsnitt har raka kanter. De används oftare när man skapar logotyper och passar nästan alla typer av branscher. Dessa typsnitt rekommenderas starkt eftersom de är lätta att läsa och ser bra ut när de skrivs ut på stationära produkter.

Handskrifttyper (kalligrafiska): Dessa typsnitt kan vara roliga att använda men ibland svåra att läsa. Dessa typsnitt rekommenderas inte för att utforma logotyper men kan vara intressanta att använda vid vissa evenemang (fester, bröllop osv.).

Dekorativa typsnitt (fantasy): Dessa typsnitt är roliga men mycket svåra att läsa. Om du bestämmer dig för att använda dem i en logotyp ska du se till att inte skriva långa meningar med dem.

De flesta typsnitt som erbjuds på logogenie är sans-serif och serif eftersom det är de två typsnittstyperna som används i logodesign. Vårt team av grafiker har valt ut de bästa teckensnitten för dig.


Börja designen av din logotyp nu

 

Kolla in våra andra artiklar

x