Börja utforma din logotyp

Utforma rätt logotyp för din blogg

Publicerad: 2018-07-30

Att starta din första företagsblogg är säkert en komplicerad uppgift. Överflödet av information kan ofta förvirra en nybliven företagare snarare än att upplysa honom. Varför? Därför att marknaden är i ständig förändring. Den förändras extremt snabbt och ingen kan “stoppa den”.

Därför måste varje bloggnybörjare förstå att utvecklingen av en blogg, med framgång, kräver smarta åtgärder. Det finns många faktorer som bidrar till att ett nystartat företag blir framgångsrikt. En av de viktigaste är utformningen av plattformen och varumärket som helhet.

För att vara mer exakt är logotypen en av de kritiska komponenterna i ett framgångsrikt varumärke. Om du utvecklar något som ligger över genomsnittet, något som ligger bortom definitionen av “blogg”, betyder det att din plan är att utveckla ett varumärke.

Logotypen är det primära elementet som återspeglar ditt varumärke’s identitet. Det är den faktor som först introduceras för en ny intresserad kandidat, och det är den visuella ledtråd som dina bloggbesökare, följare och kunder kommer att komma ihåg.

Det är därför definitivt en viktig åtgärd och ett viktigt beslut att välja ditt första företag blogg’s logotyp. Det är därför som jag i dagens’inlägg delar jag’med mig av flera tips och tricks som hjälper dig att göra just det. Var uppmärksam och tillämpa!

 

Börja designa din logotyp


1.Kontrollera dina konkurrenter

.

Innan du försöker uppfinna något briljant, något originellt, något helt och hållet eget, bör du se över dina konkurrenter’s logotyper. Genom att göra det kan du omedelbart få en känsla för din nischmarknad, vilket innebär att du kommer att kunna avgöra vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Om du kan analysera dina konkurrenters arbete utan att tolka och utan att försöka stjäla idéer – bara observera, kommer du faktiskt att förstå mer om vad den allmänna publiken vill ha från din nisch typ av varumärken.

 

2.Välj något som du’kommer att älska på lång sikt

.

Du måste välja något som du verkligen älskar, något som inte tog lång tid att “veta” att det’är menat att vara. Du vet vad jag pratar om – att välja med hjärtat och intuitionen istället för ditt förnuft, a.k.a. intellektet.

Som ägare av bloggen bör du vara den mest lämpade personen att utforma något som passar ditt varumärke. Så om du inte har erfarenhet av att designa är det ingen ursäkt för att hålla dig utanför logotyputvecklingsprocessen för din blogg.

3.Don’t Exaggerate

Vad jag’antyder genom att säga att du inte ska överdriva är ett enkelt faktum att en logotyp måste vara anständig, inte perfekt. Det finns inget som är perfekt, och även om det skulle finnas något sådant skulle det ändå inte räknas så mycket eftersom ditt företag inte är pålitligt/beroende av innehåll. När du fattar beslutet ska du försöka vara självmedveten och ha en balans mellan resonemang och intuition.


4.Det bör återspegla ditt varumärke’s identitet, kultur och uppdrag

.

Din logotyp ska vara allt det som ditt varumärke är. Du vet att en bild säger mer än tusen ord, och ja, en logotyp kan verkligen förmedla tusen ord om den är korrekt anpassad till ditt varumärkes identitet, kultur eller uppdrag.

Som John Nelson, Marketing Manager på essay geeks föreslår, “När människor ser “Coca-Cola”, ser de underhållning, lycka, semester, familj, glädje – den röda färgen, tomten, triljoner dollar i reklam, och psykologin bakom detta varumärke gör att de flesta människor associerar Coca-Cola med glädje.”

Nu – deras logotyp är enkel och tydlig, och den bygger först på en auditiv signal. Återigen, du bör låta dig inspireras av personer/företag som redan har uppnått det du vill uppnå, och det är en framgångsrik placering av en företagslogotyp.

 

5.Välj rätt färger

Det enklaste sättet att identifiera färgen på ditt varumärke går till så här: identifiera din målgrupp och nå personer som sannolikt kommer att få tillgång till din blogg. Fråga dem vilka färger de föredrar när de läser en blogg och ge dem 4-5 alternativ. När de har valt färgerna, fråga dem varför de valde det och ‘skicka dem” till den djupare innebörden av deras val. För att göra det, fråga dem hur dessa färger får dem att känna sig.

Om du får mönster och du gillar de färger som har “presterat” bäst i din undersökning, ska du helt enkelt satsa på det!

 

6.Var uppmärksam på mångsidighet

En bra logotyp ser bra ut i olika format, även på reklammaterial. När du väljer en logotyp bör du därför vara uppmärksam på dess mångsidighet när du väljer den. Först och främst vill du använda den på din webbplats. Sedan kan logotypen dyka upp på ditt visitkort, skyltar, kläder och så vidare. Se till att den kommer att se bra ut på allt nödvändigt material som du vill använda i framtiden!

 

7.Tänk på proffs och var inte rädd för att investera

Om du’inte är en expertdesigner bör du förmodligen välja ett proffs som vet vad han’gör. Pengar kan vara ett problem, men om du inte är villig att åtminstone överväga det, bör du inte ens försöka starta en företagsblogg, eftersom du ofta måste investera pengar för att tjäna pengar.

En professionell person kommer alltid att kunna sitt jobb bättre än du och därför kommer han alltid att generera bättre resultat. Om du har förstått vikten av din logotyp måste du också förstå att en logotyp kan hjälpa, men också skada. Om den ser oprofessionell ut kan din nystartade verksamhet och din långsiktiga framgång bli lidande!


Takeaways

Att välja rätt logotyp för din första företagsblogg är ett avgörande steg mot en välmående långsiktig utveckling. Med tanke på att du’är “här för att stanna” bör du också tänka på att du alltid kan ändra din logotyp om du verkligen vill göra det. Det beror på att ditt varumärke inte är beroende av din logotyp och att människor alltid kommer att kunna anpassa sig till den förändring du önskar.

 

Börja utforma din logotyp

 

Kolla in våra andra artiklar

x