Börja utforma din logotyp

Inspirerande logotyper 2018

Publicerad: 2018-03-21

Här och varannan gång finns det en logotyp som sticker ut och får dig att säga "wow". I den här artikeln har vi bestämt oss för att visa dig några av de logotyper som verkligen sticker ut. Vi kommer att visa dig varför och hur dessa logotyper är väldigt originella och vad som gör en logotypdesign speciell. Inspirerande logotyper som dessa är bra för att få idéer till egna logotyper. Du kommer att se att det finns några återkommande knep som används för att göra logotypen så mycket mer originell och snygg. Låt’oss gå rakt på sak!

 

Börja designa din logotyp

 

Exempel 1
 

Exempel på originallogotyp


Som du kanske har märkt har bokstaven A i ordet « väskor » på ett smart sätt ersatts av ett bagage i form av bokstaven « A ». Logotypen är mycket enkel och effektiv. Inget annat har lagts till i logotypen, typsnittet är mycket linjärt och fet för att underlätta läsbarheten.

 

Exempel 2


Exempel på professionell logotyp

Återigen har den här designern använt ikonen på ett bra sätt för att kombinera bokstäver och symboliska grafiska element. Kompositionen av dessa två element är mycket effektiv. Den ger bokstäverna en attraktiv grafisk funktion i stället för att bara vara ett vanligt typsnitt.


Exempel 3
Exempel på anpassad logotyp
Här’är ett annat bra knep för att snygga till din logotypdesign. I det här exemplet har en del av företagsnamnet lagts till inuti själva den grafiska formen. Typsnittet har inte valts slumpmässigt och ger flaskan en vinetikett-effekt. Till råga på allt är ikonens högra sida snedställd i samma vinkel som « W » från « wine » vilket ger hela logotypkompositionen mer harmoni.

Exempel 4

Exempel på djurs logotyp


Den här ikondesignen är mycket kreativ och hantverksmässig ! Om du inte har märkt det vid det här laget har du en dold form i mitten av tjurens huvud. Om du tittar noga kommer du’att märka en vit fisksilhuett i mitten av huvudet. Kreativiteten bakom utformningen av denna ikondesign gör denna komposition verkligen speciell och originell.


Exempel 5

Exempel på trädlogotyp

Minimala logotyper med tunna linjer och grundläggande former är trendiga för tillfället. I det här exemplet symboliserar stilen på typsnittet och linjerna som används i ikonen tydligt trädgrenar. Grenarna växer runt huset i geometriska vinklar vilket förstärker föreställningarna om huskonstruktion och arkitektur. Till råga på allt har logotypikonen fått en cirkulär form som ger den mer harmoni och en ren finish.

Exempel 6
Exempel på logotyp för typsnitt
Om du vill bli listig kan det vara intressant att använda siffror för att ersätta en bokstav. Särskilt i det här fallet där företagsnamnet är Twins. Bokstaven « N » har ersatts av siffran « 2 » som har lutats i en 90 graders vinkel för att se ut som bokstaven « N ». Detta trick fungerar perfekt och ger originalitet åt ett typsnitt som annars skulle vara ganska enkelt.


Exempel 7
Exempel på Shapeslogo

I det här exemplet möts form och bokstäver. Om du inte har märkt det än finns bokstaven « S » listigt förklädd i mitten av de två slingrande pilarna. Att kombinera bokstäver och former är alltid en bra idé och bör användas när det är möjligt. Om du gillar logotyper med bokstäver djupt inbäddade, ta en titt på Imagely's logotyp. De är skaparna av det mest populära WordPress-galleripluginet. I deras logotyp finns bokstaven "I" så var uppmärksam så att du inte missar den.


Exempel 8

Exempel på elefantlogotyp

Användning av djur och föremål för att symbolisera saker. I det här exemplet är logotypdesignen en kombination av en kam och en elefant. Att använda djur i din design är bra eftersom det ger liv åt din logotyp och kan användas på många olika sätt.


Exempel 9

Exempel på marknadsföringslogotyp

I det här exemplet har diagonala pilar använts i e-postikonen. Den här ikonen representerar inte bara e-postsidan av logotypen utan symboliserar också delningsaspekten på en och samma gång. Detta är ett utmärkt exempel på kreativitet och enkelhet.

 

Exempel 10

Exempel på logotyp för butik


Just här har broformen integrerats fullt ut i logotypen. Till skillnad från de flesta logotypkonstruktioner som har ikonen ovanför texterna har den här designern förlängt bokstaven « D » slutar för att ansluta till broformen som ligger ovanpå och ge logotypen mer strukturell harmoni.


Alla dessa 10 exempel på logotypdesign visar oss kraften i att utforma antingen originella textkompositioner, en blandning av ikoner och texter, byta ut bokstäver mot siffror, kombinera flera former med hjälp av djur och andra knep som kan hjälpa till att piffa upp din logotyp och ge den mer stil och orginalitet.

Det är absolut nödvändigt att din logotyp sticker ut från havet av företagslogotyper som finns där ute. Det bästa sättet att göra det är att designa din logotyp själv. Implementera dina idéer i din egen logotypdesign med Logogenie. Använd våra kraftfulla verktyg för logotypdesign online för att designa din egen logotyp.

Vi har tusentals kreativa och originella ikoner som du kan använda som grund för din logotyp. Vi tillhandahåller ett all inclusive logopaket med grafiska källfiler av professionell kvalitet som du kan använda för varumärkesbyggande. Logogenie tillhandahåller också vektorfiler som du kan använda för att redigera din logotyp med på din egen dator. Vi hoppas att den här artikeln har inspirerat dig, nu är det’dags för dig att designa din egen logotyp.
 

Börja designa din logotyp
 

Kolla in våra andra artiklar

x