Börja utforma din logotyp

Fördelarna med logotypdesign online

Publicerad: 2017-12-13

Vilka fördelar finns det med att designa sin logotyp online? Här är en handfull intressanta fakta om fenomenet med gör-det-själv-logotypdesign som slår igenom på webben och varför du borde vara en del av det!
 

Att få en logotyp utformad är inte särskilt svårt. Du har 3 grundläggande metoder för att få det gjort! Den första metoden är att få det utkontrakterat av en grafisk designer eller en webbyrå. Den andra är att använda en av logotävlingssajter för att få en logotyp genom crowdsourcing. Och den tredje (den mest populära idag) är gör-det-själv-metoden som består av att använda en online för att designa din logotyp själv.

Detta alternativ är intressant eftersom det finns mindre ekonomiska åtaganden och du är inte beroende av en extern tjänsteleverantör. Du har total kontroll över logotypdesignprocessen och du får din logotyp riktigt snabbt.Börja designa din logotyp

Här’s några intressanta fakta om logotypdesign online:

 

Speed

 

Med logotyptillverkare online beror tiden det tar att ladda ner logotypen på hur lång tid det tar för dig att designa den! De flesta logotypmakare har en mycket enkel designprocess som bara tar dig cirka 15 minuter att slutföra (allt beror på hur mycket du är uppmärksam på detaljer). Designprocessen brukar delas upp i tre steg:

 

1. Ange dina företagsuppgifter: Du måste ange ditt företagsnamn, baslinje (om du har en) och din bransch. Dessa tre nyckelelement kommer att avgöra vilken information som kommer att visas på din logotyp och vilken typ av logotypikon som logotyptillverkaren kommer att föreslå dig.

 

2. Val av logotypmall: Nästa steg är att välja din logotypmall. De flesta logotyptillverkare kommer att erbjuda dig ett brett utbud av färdiga logotypmallar baserade på din företagsinformation.

 

3. Anpassning av din logotyp: Det är nu det roliga börjar! Du kan använda de användarvänliga online-verktygen för att anpassa färger, typsnitt, din logotyplayout och mycket mer.


Kreativitet

 

Det intressanta med logotyptillverkare på nätet är att du inte har några gränser! När du’väl har valt en logotypmall kan du göra i stort sett vad du vill. De flesta logotypdesignsajter har mycket enkla verktyg som gör att du kan finjustera, justera och skräddarsy din logotyp efter dina behov. Vissa logotyptillverkare som Logogenie har intressanta verktyg som gör att du kan leka med olika logostilar. I denna logotyptillverkare kan du antingen välja mellan en formbaserad, textbaserad eller ikonbaserad logotyp.

Efficiency

 

De flesta logotyptillverkare har hundratals logotypmallar att välja mellan. Om du inte hittar något intressant kan du enkelt surfa runt på andra webbplatser tills du hittar något som du gillar. Du har inga ekonomiska åtaganden att göra och du kommer inte att slösa mycket tid om du inte hittar det du vill ha. Bra logotyptillverkare låter dig välja från en uppsättning parametrar för att filtrera logotypmallarna och erbjuda dig något som motsvarar din verksamhet.

 

Control

 

Då det är du som designar logotypen har du full kontroll över hela designprocessen. Kontrollen över logotypdesignen är mycket viktig eftersom den gör att du kan vinna i effektivitet och tid. De flesta webbplatser har en steg för steg-process som hjälper dig på vägen. Att förstå hur verktygen fungerar är vanligtvis mycket enkelt och du behöver inte ha några särskilda färdigheter. Allt sparas på ditt användarkonto, om du behöver göra ändringar i din logotyp kan du göra det från ditt användarkonto (de flesta logotyptillverkare erbjuder obegränsade ändringar). Det fina med den här typen av system är att alla ändringar som görs är omedelbara och du kan ladda ner din reviderade logotyp direkt från ditt konto.

 

Bekvämlighet

 

Med de flesta logotyptillverkare sparas din information, logotyper och andra produkter på ditt konto. Du kan när som helst ladda ner dina filer. Det’är inte som att få din logotyp utformad av en extern källa där du måste springa runt och skicka e-post i väntan på att designern ska svara. Utöver att vara mycket praktiskt erbjuder de flesta logotypmakare sidotjänster som brevpappersprodukter (visitkort, brevpapper, T-shirts osv…). Du kan vanligtvis utforma produkterna online med din logotyp, företagsinformation och färgkoder och skriva ut dem direkt via webbplatsen.
 

 

Börja utforma din logotyp


 

Kolla in våra andra artiklar

x