Börja utforma din logotyp

Häftiga idéer för logotypdesign

Publicerad: 2018-02-13
 

Vi snubblade nyligen över en logotyp som designats av en kund och som verkligen var en höjdare. Då och då är det någon som tänjer på gränserna och skapar något utöver det vanliga. Det ger oss mer insikt om vilka möjligheter som finns med logotypanpassning. I det här exemplet ville användaren skapa en logotyp med delade bokstäver för initialerna i sitt företag. Istället för att bara kombinera två bokstäver tog han saker och ting till en annan kreativ nivå. Låt oss ta en titt på vad han gjorde.

Let’s decompose the logo and start from the beginning. Han började med den första bokstaven, bokstaven V för Valency från de bokstavsformade ikonerna (du kan välja bokstavsformade ikoner från branschmenyn « Letters A-Z »).

Med hjälp av enkla piktogram från menyn  detaljer/piktogram (se bilden nedan) kunde han kombinera piktogrammet med « V » för att skapa en « F » form för den andra bokstaven i företagsnamnet som fungerar som en förlängning av den ursprungliga « v » formade ikonen.
 

Börja designa din logotyp


Börja designa logotyp


Med hjälp av enkla piktogram från menyn  detaljer/piktogram (se bild nedan) kunde han kombinera piktogrammet med den « V » formade bokstaven och skapa ett « F » som sträcker sig från den ursprungliga ikonen.

Lägg till form till din logotyp

Med lite kombination och lite hantverk kunde han utforma en anpassad ikon med två bokstäver i form av ett V & F. Små manipulationer krävs för att sätta ihop något sådant här. Du måste lägga till ett piktogram, en detalj eller en form från detaljmenyn. Sedan måste du skala om formen med hjälp av musen och justera färgerna med färgknapparna (ett jobb på två sekunder). Du kan välja exakt samma färger som din ursprungliga ikon genom att klicka på de sparade färgerna längst ner i färgplockaren så att färgerna förblir samérent.

logotyp med bokstäver

Så här ser det färdiga resultatet ut (se bild nedan).

Skapa original logotyp med logogenie

 

Var kreativ med din logotyp, de saker du kan göra är gränslösa. Se till att du bläddrar igenom detaljsektionen som ligger i huvudmenyn till vänster. Du’kommer att kunna experimentera med piktogram, snygga separationslinjer och ett oändligt antal former som du kan använda på ett kreativt sätt. Det är dags för dig att ta upp musen och börja designa din logotyp. Gör något riktigt speciellt som liknar dig. Om du har några frågor eller om du’vill att vi ska ge dig några råd om din logotyp är du välkommen att kontakta oss med detta e-postmeddelande : support@logogenie.net

 

Börja designa din logotyp
 

Kolla in våra andra artiklar

x