Börja utforma din logotyp

Attrahera kunder med en varumärkespresentation

Publicerad: 2018-06-04

Presentera ditt företag för investerarna är en viktig del av insamlingsprocessen. Investerarna fattar ett beslut baserat på det innehåll och den information du presenterar och hur du presenterar den. Innehållet - både materialet och den visuella presentationen - måste vara effektivt levererat, kortfattat och övertygande. I dag får du lära dig tumreglerna för att skapa en avancerad PowerPoint-presentation som vinner investerarnas hjärtan redan under ditt första möte med dem.

Hur du lockar dina investerare

Tip #1: Var koncis

Det första mötet med en investerare varar vanligtvis mellan 45 minuter och 1 timme. Din presentation bör inte ta upp hela denna tid. Du har alltså mellan 20 och 30 minuter på dig att leverera den. Resten av tiden bör avsättas för frågor och svar.

Hur många diabilder är det optimalt att inkludera i det här fallet? Ett antal experter föreslår att de viktigaste höjdpunkterna i din presentation ska rymmas på 10 bildblad. Under tiden bör diabilderna inte vara överfulla. De typsnitt du använder bör inte vara mindre än 30 punkter för att din presentation ska vara läsbar på avstånd och fylld av idéer.

 

Börja designa din logotyp


Tip #2: Öppna upp med din företagslogotyp
 

Det bästa sättet att öppna upp din företagspresentation är att ha din logotyp på den allra första bilden. Skapa logotypen har du ett par saker att tänka på:

 • Din logotyp ska representera konceptet för ditt varumärke. Den ska matcha det du gör med sin stil, färgpalett och övergripande design. Dessutom bör den matcha den typ av bransch du arbetar inom och det företag du representerar.

 • Du bör tänka två gånger om när det gäller färgen på din logotyp. För en mer traditionell logotyp, lär dig mer om färgfilosofi och välj ett par nyanser som matchar ditt företag’s kontentan. Om du är ute efter en mer modern logotyp kan gradienter och färgregnbågar användas för att sprida lite kreativitet.

 • Förbered din logotyp som det centrala fokuset på den första bildrutan. Placera den i mitten av bildspelet eller flytta den något till vänster eller höger om det behövs. Dessutom kanske du vill lägga till en miniatyrbild av logotypen på varje bild i din presentation för att påminna tittarna om vilket företag du representerar på vägen.

I dag behöver du inte spendera för mycket pengar på en logotypdesign. På webben kan du hitta ett antal omfattande verktyg som låter dig på ett skickligt sätt inkarnera din vision av företagets’logotyp inom en minimal tid.

En av dem, LogoGenie låter dig designa en logotyp online på ett kick. På deras webbplats får du’välja den färdiga design du gillar mest och anpassa den med hjälp av en omfattande verktygslåda. Sedan laddar du ner logotypen och kan använda den var du vill.


Börja designen av din logotyp nu

 

Tip #3: Håll dig till den grundläggande presentationslinjen
 

För att attrahera dina investerare med din presentation måste du’förklara tydligt och effektivt vad du gör och vad som gör dig unik inom ditt område. Med tanke på det begränsade antalet bildspel som du har tillräckligt med tid att presentera är det klokt att hålla sig till den presentationsstruktur som gör att du kan tilltala investerarna mest.
 

Här är upplägget:

 • Titelbild bör innehålla din organisations namn, logotyp och slogan (om du har en sådan), ditt namn och din titel samt kontaktinformation.

 • Problem bild förklarar ett visst behov hos kunderna som för närvarande inte är (helt) tillgodosett.

 • Lösning bild förklarar hur din produkt/tjänst tillfredsställer det identifierade behovet.

 • Affärsmodell bild visar hur du kommer att tjäna pengar på att erbjuda din produkt/tjänst.

 • Underliggande magi bildbladet låter dig förklara vad som gör din produkt/tjänst unik, dvs. vad som är den "hemliga såsen" som gör att folk vill betala för den.

 • Marknadsföring och försäljning handlar om marknadsföring, distributionskanaler, säsongsanpassning osv.

 • Konkurrens bild tittar på dina konkurrenter på marknaden och avslöjar varför du är överlägsen dem.

 • Ledningsgrupp bild för att försäkra dina investerare om att din grupp har relevanta kvalifikationer och erfarenheter.

 • Finansiella prognoser bild beskriver dina finansiella behov och presenterar en prognos för 3 till 5 år.

 • Positivt momentum och dragkraft bild. Det här är en avslutande bild som är tänkt att uppmana investerare att vidta åtgärder genom att visa på sina vinster och peka på den relevanta tidpunkten.

I själva verket kan det vara tidskrävande att utforma ett sådant antal väl genomtänkta bildspel från grunden. Istället kan du välja en av de färdiga Powerpoint-mallarna som redan innehåller de nödvändiga diabilderna. Vad’som återstår för dig är att mata in den information som är relevant för ditt företag. Ett exempel kommer nedan:
 

Pitch Pro PowerPoint-mall
 

Power point-mall

Med den mycket professionella Pitch Pro-mallen kommer du ’effektivt att driva din presentation hem med 100+ unika bildblad, innehållande de som är utformade för att presentera ditt företag för investerare.

 

Responsiv webbplats

De är den absolut bästa lösningen för din mobila webbplats.
Enabled erbjuder högkvalitativa dedikerade HTML-mobilmallar, Google AMP-mallar och mobila WordPress-teman för att täcka alla dina behov och krav. Deras support är otroligt snabb och alltid inriktad på kundernas behov. Förra året kom över 70 % av internettrafiken från mobila enheter. Du vill inte missa den här chansen. Enabled är det bästa valet för din mobila webbplats!

 

Tip #4: Fyll din presentation med infografik
 

När du levererar en presentation till dina investerare måste du vara så övertygande som möjligt. För detta måste du använda statistiska uppgifter. För att få det hela på plats kan du använda dig av infografik som tydligt exemplifierar dina argument och hjälper dig att skapa de önskade logiska kopplingarna.

Om du’inte är expert på digital konst och design kan du ändå få fantastiska infografiker i din PowerPoint-presentation. Lyckligtvis finns det ett antal moderna presentationsmallar med förbyggda infografiker som är enkla att anpassa till ditt företags behov.
 

Business Infographics PowerPoint Design
 

Business Infographics

 

Lämna ett bestående intryck med de färdiga infografikerna i den här mallen. Dess 186 förbyggda bildrutor är packade med mirakulösa infografiker, inklusive pil, SWOT, pyramid, 3D-tårta, tidslinje, cirkel, träd, pussel och andra infografiker.

 

Tip #5: Använd moderna och djärva typsnitt
 

Du kan inte överbelasta din PowerPoint-presentation med information. För det första gör det dina punkter mindre tydliga och heltäckande. För det andra, ju mer information du stoppar in i din presentation, desto mindre blir de typsnitt du använder. I slutändan skadar detta läsbarheten.

Använd i stället trendiga feta typsnitt som rockar i år. Om du bestämmer dig för att använda en mall är det praktiskt att ha en uppsättning förstklassiga typsnitt att välja mellan.
 

Urban Planning PowerPoint Theme
 

PowerPoint-tema för stadsplanering

 

Temat för stadsplanering är optimalt för att leverera en presentation som lämnar ett bestående intryck. Med de feta teckensnitten, samt ljus och mörk bakgrundsversion ser den här presentationen till att de bilder du delar med dig av blir helt uppslukade och ihågkomna på bästa sätt.

 

Börja designa din logotyp
 

Tip #6: Gör smarta färgval
 

Färgpaletten du väljer avgör stämningen och helhetsintrycket av din presentation. Om du vill hålla dig mer på expertsidan, håll dig till en lugnande, affärsmässig kombination av kalla nyanser, till exempel grönt eller blått och vitt:
 

Minimal kreativ PowerPoint-mall
 

Minimal kreativ PowerPoint-mall

Om du däremot vill imponera på investerare med din energi, kreativitet och lust, ska du välja moderna PowerPoint-mallar som inte drar sig för livfulla färger. Detta kommer att framhäva din innovationsförmåga och ditt proaktiva tänkande för investerarna. Kolla till exempel in den imponerande Edge-mallen som kombinerar de trendiga färgerna från 2018 med avancerade layouter och geometriska former.
 

Edge PowerPoint Presentation Theme
 

Edge PowerPoint Presentation Theme

 

Tip #7: Högkvalitativa bilder är ett måste

 

Människor minns bilder och bilder mer än ord. Därför är det viktigt att underbygga dina bilder med högkvalitativa bilder och grafik för att visa vad du vill säga. Dessutom bör din presentation vara klar för storbildsskärmar och bilderna du använder bör vara pixel-perfekta.

Ett antal moderna PowerPoint-mallar ger dig precis vad du behöver i detta avseende. Om du vill se ett exempel kan du kolla in det helt nya presentationstemat Pitch Deck som presenteras nedan:


2018 Pitch Deck PowerPoint-tema
 

Attrahera kunder med en presentation med varumärke


För att avsluta

För att vinna dina investerares hjärtan bör du leverera en kortfattad och mycket effektiv presentation. Om du håller dig till 10 snygga, infografikfyllda, läsbara och välillustrerade bildspel kan du’spika det effektivt. Om du vill sätta fart på din PowerPoint-presentation kan du helt enkelt välja ett modernt färdigt tema som kommer att framkalla ‘wow’s från investerarna när du fyller det med ditt innehåll.


Behövs det en logotyp för din presentation? börja designa en loo med logogenie.net.
 

Start designa din logotyp

 

Kolla in våra andra artiklar

x